Citizen Ke(tate)an

Politicienii nu comunica bine cu alegatorii cam nicaieri in lume, dar, am impresia, in special in Romania. Eu incerc din cand in cand, in limita timpului disponibil, sa ma fac ca fac ceva, si ma bucur sa descopar ca mai sunt si altii. Si am impresia ca primarul ND este in special arKANE in sensul de misterios, tainic.

Gabriel Kolbay si o colega pozeaza pentru sigla emisiunii CitizenIncepusem sa scriu o scrisoare catra Nicusor Dan in principal despre comunicarea anevoioasa cu alegatorii / cetatenii si iata ca am descoperit ca mai sunt si altii preocupati de asta. Si mai mult decat atat, sunt chiar focused, cu podcast si tot tacamul.

Ei pun accentul pe cum sa te descurci singur, totusi eu cred ca e important sa incerci sa comunici cu alesii, altfel ajungi sa te complaci in cercul vicios de autoinfrangere cum ca nimic nu se schimba, deci n-are rost.

(nu ca presedintele n-ar fi si el arcan - chiar, ce-i cu toti acesti leaderi romani?)

Ceea ce ma elibereaza de aceasta tara (greutate) autoasumata. Nu numai ca nu votez in alegerile locale, dar nici nu prea sunt la curent cu problemele locale, deci scrisoarea mea ar fi fost mai mult lirica. Ca sa-mi justific apoi timpul pierdut scriind-o, ar fi trebuit sa apelez la un tovaras si pretin din Bucale sa colaboreze si apoi s-o trimita el, si nush daca merita tot acest efort.

Mai degraba, m-as focusa pe problemele cu consulatul si reinnoirea pasaportului. Acolo macar as avea drept de vot daca reusesc sa urnesc sistemul.

Este oare angajamentul civic antiteza apatiei politice?

Surse / + info: sm-citcom

Comentarii

Postări populare