completar1

Am inceput acest blog din motive tehnice, apoi l-am extins cu articole bazate pe poze vechi, ca apoi sa ma reintorc la chestii tehnice (sau o combinatie). Recent, am simtit nevoia unor completari la articolele precedente. Dar acesta este un blog, si a completa si modifica permanent articole, in special cat timp am atatea poze nepublicate si necomentate (ideea originara a acestui blog), mi se pare aiurea, asa ca voi aduce completari intr-un nou articol, mai precis acesta. I am using this article for errata and other additions to the previous two articles.

Andrei in spital dupa accidentul cu bicicletaMi-am facut poza asta dupa un recent accident de masina cu bicicleta, cu putin inainte de COVID lockdown/carantina. O masina daduse peste mine cand eram pe bicicleta si mi se rupsese filmul. Am fost luat de salvare si dus la spital. Eram nitel cam ametit, ma durea capul, si ma temeam ca poate am o pupila dilatata si alta nu, sau ca aveam fata sifonata si eram prea ametit ca sa-mi dau seama (sau aveam perceptia complet rupta de realitate), sau ca urma sa mi se taie filmul definitiv. Asa ca mi-am facut o poza sa ma conving ca nu sunt cu mult mai anormal decat eram inainte (❁´◡`❁).

Cum spuneam, pe acest blog urma sa public numai poze vechi, din copilarie, dar acest articol este unul de completare / completari, si poate ca cei care vin pe acest blog ajung sa fie curiosi cum mai arat acum, batran si basinos. O poza mai actuala "completeaza" imagina mea, fara a "strica" izul de poze din trecut. Henceforth, poza alaturata.

Dar sa trecem la chestii serioase.

unu

In primul articol, vorbeam despre balada celor zece ziaristi fara sa fi discutat ce-nseamna. In experienta mea bloggeristica (pe alte bloguri), cititorii abhora vacuum-ul de opinie – mai precis, prefera o opinie clar enuntata unei relatari obiective si neutre a faptelor. E evident in articol (sper) ca am folosit balada lui Andries pentru ca se “asorteaza” cu tricoul meu (din poza), dar oare ce inseamna? Ce a vrut acest Andries a spune?

Eu zic ca, pe langa o “cronica a cronicarilor”, Andries comenteaza pe marginea “bulei” sau a propensitatii noastre, a tuturor, de a ne autolimita la surse de stiri care se conforma prejudecatilor noastre pre-existente. Nu numai ca “rezonam” cu acele surse de stiri, articole si / sau opinii care le reflecta pe cele proprii, dar renuntam / cenzuram pe cei care au o alta opinie si / sau interpretare. Acesta este de altfel fenomenul la baza “decaderii” presei cat si a discursului public, care in ultima instanta este echivalent cu o reintoarcere la “odiosul regim” si la desantatului cult al personalitatii (de trista amintire).

Problema asta exista nu numai in Romania. Aici in Canada se cheama “media concentration” – vezi tweet-ul din surse pentru o legatura catre profii care o studiaza, in special al doilea, Dwayne Winseck.

Ca orice lucrare de arta, si acest cantec / poezioara este deschisa interpretarii. De obicei nu exista o unica interpretare, si o opera de arta este cu atat mai relevanta cu cat “vorbeste” mai multora. Si cum fiecare avem experiente de viata diferite, este nu numai posibil, ba chiar probabil, sa rezonam la valente diferite ale lucrarii andriese, in moduri compatibile. Asadar, daca tu vezi altfel lucrurile, spune-mi cum, in comentarii, aici sau la articolul cu pricina.

doi

In al doilea articol foloseam poza mea de botez intru ilustrarea redirectionarii domeniului dezbracat. Numa’ bine de-am postat articolu’ ‘cela (21 Ianuarie), ca o murit un prunc intr-un botez in Moldova (1 Februarie): cromtel, MonSuc2, MonSuc1, hn1, hn2, hn3. Am descoperit ca in 2010 un (alt) prunc a murit in conditii asemanatoare in Basarabia (Republica Moldova), conform Hotnews citand Vocea Basarabiei / Unimedia.

Mi se pare trist. E si asta un semn de cum se practica religia in Romania.

Surse / + info: tweet

Comentarii

Postări populare