Kefir sau Chefir

Sunt multe chestii in frigiderul matusa-mii. Recent, cand am aflat ca unii prieteni vor sa inceapa sa-si faca si ei chefir acasa, am separat putin pentru ei in borcanasul mic si l-am pus in coltul din dreapta sus al frigiderului.
poza a raftului de sus, dreapta al frigiderului, continand un carton de lapte Mega 3.5% si un borcanas mic alaturi

Sper ca mai multi prieteni sa fie interesati si sa vrea sa-si faca propriul kefir, motiv pentru care incerc sa reproduc aici discutia avuta cu ei.

Am inceput sa-mi fac propriul chefir cu multi ani in urma. Ciuperca sau granulele (eng: grains) de chefir se inmultesc si o vreme le-am vandut pe craigslist si pe eBay, dar am renuntat cand cineva a pretins ca nu le-a primit iar eBay le-a dat banii inapoi cu toate ca eu aveam o poza si video a introducerii plicului in cutia postala. Am trecut si prin furcile caudine ale (re)deschiderii unui magazin pe Amazon, dar m-am oprit si acolo cand au incercat (zilnic de vreo 2 ani) sa ma taxeze cand de fapt nu ar trebui sa fie taxe lunare pentru magazinele de persoane particulare.

Am ajuns la concluzia ca nu merita bataia de cap cu vanzare si am facut o pagina care sa imi permita sa pot trimite aceste granule gratis, cu timbrul si materialele din banii mei, atat timp cat procesul de comanda este facut astfel incat sa imi consume timp minim. Gasiti aceasta pagina mai jos, in surse. Pe aceeasi pagina, un link catre grupul meu de “mailkefir” de pe Facebook / Meta care are cateva mii de membri precum si catre “ghidul” in limba engleza, inca neterminat, de la j.mp/kefiraz

Am descoperit de atunci ca si varul meu Valentin, creditat ca line producer in cateva filme premiate la Berlinale si tata al catorva copii fantastici isi face si el propriul kefir, cum de altfel face si Vlad Petreanu de la Europa FM, si probabil multi altii.

LE: Continui cu chefiruirea.

Surse / + info: andrei.zodian.net/k

Comentarii

Postări populare