Balcescu, Balcica, Sf Sava

Liceul Nicolae Balcescu din capitala, actualmente CNSS sau Colegiul National Sf Sava, a fost tatal intregului invatamant romanesc. Am dat un examen sa intru si am intrat.

prima pagina din carnetul de elev al liceului Balcescu cu stampila liceuluiAlegerea liceului nu a fost dificila, dar au fost cateva momente nu intotdeauna clare. Am considerat liceul de informatica, parca la Magurele, dar era prea departe si in afara orasului. Balcescu (actualul CNSS sau Sf Sava) era insa muma tuturor liceelor si chiar si a UniBuc. Plus ca era fix in centru. Si cu 368 ajungeam acolo si in 20 de minute, cu putin noroc.

Carnetul de elev continea poza, dar cand am facut-o, poza cazuse din legitimatia de British Council si nu m-am obosit s-o scot.

Printre povesti, Forza, Cicero, Toceala, chiulitul la cinema, soft porn, corijenta, terenul de baschet intre timp furat, dirigul de sport care plangea la ore, Zbuchea, dirigul de istorie care fuma la ore si colecta whisky contra motivarea absentelor, Maftei pe strasse, Cruceru – domnilor!, poezia albesc pe piept, pestele de la cap, scutelnite in parc, filozoful sportiv, si multe altele.

Surse / + info: licsfsv, wiki-licsfsv, fb-sfsv

Comentarii

Postări populare