cernauti calling

Acum cateva zile am reusit sa misc una din cererile de la consulat prin d-na Tatiana Dorobeti si desi o realizare fantastica, nu asta a fost cel mai fain succes al zilei.

instagram photo of my relative taken a few years backO vorba din strabuni zice “azi e joi, maine te jupoi” si in cazul meu am reusit joia trecuta sa merg la consulat unde mi-au trimis cererea pentru duplicat al certificatului de nastere. Cerere pe care am facut-o pe econsulat cu vreun an in urma, a durat nu-stiu-cat sa fie aprobata, apoi am venit la consulat unde mi s-au verificat actele, s-au tiparit vreo 5 pagini de documente si au fost trimise catre tara-muma.

Toata povestea asta este nitel stresanta si prost gandita, dar personalul consulatului pare deocamdata sa aplice legea. Eu inca ma aflu in stadiul de colectare a informatiilor, chestie pe care am inceput-o cu ceva timp in urma. O sinteza urmeaza in curand.

Dar de departe, cea mai faina intamplare a aceleiasi zile a fost un mesaj pe Instagram in care o ruda din partea bunicii, ma intreba de ceilalti (de altfel, si bunica din partea mamei tot in Ucraina s-a nascut).

Hello Andrei. It’s a weird question but do you have grandma Eugenia and aunt Svetlana?

Yes I do, why?

Oooh! Your grandma had a sister Taisia, I’m her granddaughter. Now I’m in Bucuresti and try to find out is Svetlana ok? And Cristi? I know that Lucian died

Am raspuns cu pagina Zvetlanei.

Am vorbit nitel, am mai aflat ce mai fac ceilalti (sunt bine!), am oferit ajutor, ea nu are nevoie, dar voi continua sa insist.

Voi incerca sa trag mai tare cu rusa.

E fain sa-ti regasesti o ruda indepartata (si la propriu si la figurat), din Ucraina si cumva surprinzator dar si placut sa afli ca nu are nevoie de ajutorul tau – tu, care ai ajutat Ucraineni pe care nici macar nu i-ai cunoscut in persoana…

Surse / + info: IG

Comentarii

Postări populare